5+1 dolog ami mindig is zavart a Jóbarátokban

5+1 dolog ami mindig is zavart a Jóbarátokban

Úgy gondolom, hogy minden idők egyik legjobb és legikonikusabb sorozata a Jóbarátok című sorozat, ami éppen ezért is állandó jelleggel van jelen a gépemen. Ez az a sorozat, amit bármikor képes vagyok megnézni, ez viszont azt is jelenti, hogy számtalan idegesítő apróságra is felfigyeltem. Ebből szemezgettem ki azt a 6 db-ot, ami a leginkább szúrja a csőrömet.

1. Phoebe vezetékneve

Félreértés ne essék nem a nevével magával van bajom, hanem azzal, hogyan sikerült lefordítani azt.  Sajnos ez elég gyakori probléma és nem is lenne feltűnő, ha később már nem jól (jobban) használták volna.

Nézzétek csak! Helyesen Phoebe Buffay, ahogyan azt majdnem sikerül is lebetűznie:

 

Itt pedig azt láthatjátok 07:53 másodperctől, ahogy a szinkron hangzik és valami olyasmit hallunk, hogy Puffet.

 

2. A tetova

Lehet, hogy én nem vagyok jártas ebben a tetoválás témakörében, de azt a szót, hogy tetova eddig csak a Jóbarátok szinkronjában hallottam. És őszintén szólva konstans sérti a fülemet ebben az epizódban. Többször is elhangzik, de 07:10-től többször is dobálóznak ezzel a szóval.

 

3. Lebutított Joey

Sajnos sokszor volt olyan érzésem amikor a sorozatot néztem, hogy Joey-t a poénosság kedvéért “lebutították”. Eleinte egy abszolút jó szándékú rendes srác volt, akinek helyén volt a szíve, a sorozat előrehaladtával hiába maradtak meg ezen jó tulajdonságai az volt az érzésem, hogy egy kicsit túlzásba estek a sorozat írói.

 

4. Ross elválik

Tulajdonképpen nem ez volt az egyetlen dolog, ami szegényt szerencsétlenné tette. Leszbikus lesz a felesége, de azért kiderül, hogy terhes, egy évig nem jön össze Rachellel, aztán azt is elszúrja, rossz nevet mond az oltárnál és most már két nővel is elszúrja. Aztán megeszik a pulykás szendvicsét és kész is az idegösszeroppanás…

Valahogy már kicsit sok, ahogy szívatják nem?

 

5. Günther haja

Ez talán nem is tekinthető igazi pontnak, de valahogy mindig is kirívóan hidrogén szőke volt a barista. Igazából illett a karakteréhez, de valahogy amíg a “Rachel-stílus” menő lett, ő inkább olyasmi volt, mint a Scooter énekese csak sok-sok éven át.

 

5+1. Ahogy az egészet lezárták

Lényegében képesek voltak feloszlatni egy teljes baráti társaságot, egy ikonikus sorozatot. Már-már ez is csak fiktív pont, mert a tény, hogy minden jónak egyszer csak vége szakad, ezt el kell ismerni. Ahogy otthagyták a lakást és ahogy az egész életük felbomlott a nézők szeme láttára. Az utolsó részt nem is szeretem éppen emiatt megnézni, inkább kezdem előlről az egészet.

Ti mit szerettek a Jóbarátokban?