Mert inspiráció mindenhez kell

A misztikus és rejtélyes Riverdale

A misztikus és rejtélyes Riverdale

Roberto Aguirre-Sacasa neve talán sokat jelent a képregény-rajongóknak, nekem őszintén bevallom semmit nem mondott, amikor először hallottam róla, pedig ő jegyzi a The CW csatorna legújabb sorozatát, a Riverdale-t.

Kezdjük is talán a legelején, vagyis az Archie Comics-nál, ami a sorozat alapjául szolgál. Az 1940’es években indult képregény sorozat egy idilli kisvárosban, Riverdale-ben játszódik. Itt él Archie Andrews, Veronica Lodge, Betty Cooper és Jughead Jones a történet főszereplői, akik idilli életét újabb és újabb kalandok rázzák fel. Na nem olyanok, mint a sorozatban, amolyan kedves kis történetek, amik egy középiskolás bandával is megtörténhetnek a 40’es évek Amerikájában.

Afterlife with Archie

Ezt követte az Afterlife with Archie, amit szintén Roberto Aguirre-Sacasa-hoz köthetünk. Ebben a 2014-es képregényben felborul minden, a csendes, idilli város egy misztikus kisvárossá változik, ahol szinte bármi megtörténhet. Míg az eredeti sztoriban tényleg minden olyan kis tökéletes volt, addig ebben már egy zombi apokalipszissel kell megküzdenie a folytatásos képregény szereplőinek.

 

Riverdale

És akkor mindezek után jöjjön maga a sorozat, amiben eddig találkozhattunk rejtélyes halálesettel, szerelmi szálakkal, vitákkal, titokzatos új szereplőkkel és persze temérdek kérdéssel is. Eddig 6 epizódot izgulhattunk végig úgy, hogy szinte esélyünk se volt kitalálni, hogy mi lesz a következő lépés. A továbbiakban számíthatunk rá, hogy izgalmas képi világ és vágások kápráztatnak el minket az egyre jobban kibontakozó szereplők mellett.

 

INSPO MEGLÁTÁS:

A szereplők sminkjei és outfitje igazán inspirálóak, személy szerint engem nagyon megfogtak.

Egy biztos még mindig számíthatunk néhány érdekes fordulatra, és szereplőre is, többek között például Sabrina Spellmanra, a tiniboszorkányra, de az eredeti szereplőgárdából is még feltűnhet néhány karakter.

Ha misztikumra, rejtélyre, váratlan fordulatokra és izgalomra vágysz, akkor a Riverdale a te sorozatod!

Képek: Pinterest.com