Grey’s Anatomy – Hova tovább?

Grey’s Anatomy – Hova tovább?

Hosszú-hosszú évek óta a számomra legkedvesebb sorozat a Grey’s Anatomy, magyar fordításban Grace Klinika volt. A sorozat milliónyi drámai pillanatot rejtett magában, sok szereplő nőtt a szívemhez és ezért nagyon nehéz volt elengedni őket. A tragédia lavina Lexie tragikus halálával kezdődött, Mark szívbemarkoló távozásával, majd Derek autóbalesetével tetőzött és rázta meg nézők sokaságát.

Viszlát Arizona és April!

 

Aztán eljött a pillanat, amikor megtudtam, hogy nem csak Arizona, de April is távozik a kedvenc kórházas sorozatomból. Már közel 14 évadot izgultam végig, így kialakultak a kis kedvenceim: a legnagyobb természetesen Lexie volt, majd jött Derek és végül a kezdeti negatív benyomást felülírva April lett a harmadik a favoritok listáján. Még biztos voltam benne, hogy az ő karakterének nincs vége, hiszen alig vártam, hogy ismét összejöjjön Jacksonnal, vagy, hogy sebészként kiteljesedhessen. A csalódás, amit akkor éreztem, amikor megtudtam, hogy őt is „elveszítjük”, arra késztetett hogy kimondjam azt, ami már régóta bujkált bennem: Vajon meddig fogja még ez a sorozat húzni?

Itt a vég?

 

Végtére is az eredeti szereplőgárda már majdhogynem teljesen lecserélődött, elvesztettük George-ot, elment Izzie, Christina is lelépett. Mostanra már csak Alex húzza és Meredith, akit valószínűleg nem fognak kiírni köszönhetően annak, hogy ő a címszereplő Grey. De vajon el lehet adni éveken át ugyan azt, csak más csomagolásban azt remélve, hogy a rajongóknak továbbra is tetszeni fog?

 

Hova tovább?

 

Mint eredeti rajongó én sokáig úgy gondoltam, hogy ez még belefér, ez is a sorozat része vagy mi. Aztán hirtelen azon kaptam magamat, hogy a Grey’s Anatomy elérte a csúcspontját még úgy is, hogy közben néhány szereplőt elvesztettünk. Amikor viszont az ember újfent elveszít egy fontos karaktert, ezek az erős szálak, amik a sorozathoz kötik, hirtelen egyre gyengébbek és elenyészőbbek lesznek. Azon kaptam magam, hogy a sorozat már nem jelent akkora örömet, mint egykor, fel se tűnik, hogy hetekig nem néztem, azt sem tudom, hogy hol tartottam.

 

Március 8.

 

Na, nem csak a nemzetközi nőnap alkalmából volt jelentős ez a dátum. Ezen a napon jelentették be, hogy Jessica Capshaw és Sarah Drew távozik a sorozatból és még ugyan ezen a napon vesztették el a fejüket a rajongók is.

Az Instagram posztok alatt olyan kommenteket lehetett olvasni, hogy hajrá, pont nőnapon kellett ezt tennetek, nincs értelme tovább nézni a sorozatot, elvettétek a kedvenc karaktereimet. Volt persze egy-két olyan kommentelő is, aki azt írta, hogy ez már csak egy show, így jött ki a lépés, de volt, aki az egészet Ellen Pompeo nemrégiben történt fizetésemelésére fogták.

 

Egyelőre még nem tudom mi lesz a vége, szeressük a szereplőket, amíg velünk lesznek, aztán meglátjuk, mit hoz a 15-ik évad, és mit kapunk Shondaland-tól!