TOP 5 dolog, amiért minden Harry Potter rajongó odalenne

TOP 5 dolog, amiért minden Harry Potter rajongó odalenne

Néha nagyon nehéz a muglik világában élni: nincs varázspálcánk, nem kutyulhatunk bájitalokat, nézhetünk kviddicst, és nem is találkozhatunk legendás állatokkal sem. Mindez azonban nem szegte az egyszerű halandók kedvét, számtalan módot találtak ki arra, hogy kicsit úgy érezzék, mintha Harry Potter világába csöppentek volna bele.

1. Warner Bros. Studio Tour London – The making of Harry Potter

 

Mi lenne autentikusabb, mint Londonban megnézni azt a Harry Potter világot, amit a filmekbe hoztak létre? A túra során megnézhetjük az Abszol útot, a Nagytermet, a film kellékeit, a jelmezeket, a speciális effektusokat és így tovább. Egy fél nap erejéig valóság lesz az álom, bárhová is nézünk a varázslat vesz körül minket. (Legalábbis a honlap leírása szerint, egyelőre ugyanis nálam is csak a bakancslistán szerepel a stúdió)

2.Harry Potter Hotel – Wizard Chambers

 

Londonban létezik egy hotel, a Georgian House, ahol a hagyományos szobákon felül választhatjuk a Wizard Chambers típusú szobákat is, ahol olyan élményben lehet részünk mintha a Griffendél hálótermeiben töltenénk az éjszakát. Kiegészítve egy tradicionális angol reggelivel és egy délutáni teával máris klasszikusan szuper programban lesz részünk!

3. King’s Cross

 

Ha nem tudunk a Harry Potter stúdióba belépőt szerezni, akkor látogassunk el a King’s Cross pályaudvarra, ahol egy csöppnyi, varázslatos kis boltot találunk megannyi relikviával. Ezenkívül akár ha kivárjuk a hosszú sort beállhatunk a második részből ikonikussá vált „falba ragadt bőrönd” mögé is. Ha pedig ott vagyunk nézzük meg a St. Pancras pályaudvart is, hiszen a külső felvételeket erről az épületről vették fel.

4. Harry Potter ihlette dekor

 

Ha nincs lehetőségünk Londonba utazni, akkor számtalan lehetőségünk van arra, hogy a lakásunk, a szobánk úgy fessen, mintha Harry, Ron vagy Hermione otthona legyen. Lehet szó egyszerű falfestésről, poszterekről, égőkkel díszített Lumos feliratról a falon, varázspálcás kiegészítőkről, lebegő szárnyas kulcsokról, Roxfort ihlette könyvespolcról.

5. Italok és snackek

Melyik bulit ne dobná fel egy Harry Potter világa ihlette koktél vagy a vajsör ezer féle módon elkészítve? Lehet alkoholos formában készíteni, sőt akár jellyshotként elkészíthető! Ezen kívül készíthetünk mandragórás, Teszlek Süveges muffint, arany cikeszt idéző pop caket, sajtos ropiseprűt.

 

Nektek melyik a kedvencetek?