Mert inspiráció mindenhez kell

IMDB kedvencek 1. – Stranger things

IMDB kedvencek 1. – Stranger things

Az instagram feedem az elmúlt években folyton tele volt Millie Bobby Brown-nal, így egy idő után kénytelen voltam rákeresni, hogy kicsoda-micsoda is ő. Meglepődve konstatáltam, hogy bizony ő az a fiatal színésznő, aki annak a sokat emlegetett sorozatnak a főszereplője, amiért a fél világ odavan.

A fent említett sorozat, a Stranger things volt, amit új „sorozatos sorozatomban” szeretném bemutatni, véleményt nyilvánítani mindazok számára, akik eddig egy barlangban éltek nem hallottak róla.

A cikk apropóját tehát az a különös véletlen hozta, hogy tőlem teljesen szokatlan módon, megnéztem, hogy milyen értékelést kapott ez a sorozat a nagyra becsült IMDB-n. Ahogy egy korábbi cikkemben már kifejtettem, az értékelések és csillagok nálam általában nem jönnek be, viszont van néhány olyan eset, amikor kifejezetten pozitív hatása volt annak, hogy az oldalra hagyatkoztam.

The Duffer Brothers

Matt és Ross Duffer már majdnem 34 éve elválaszthatatlan páros, hiszen egypetéjű ikrek. Ahogy a Guardian magazinnak is nyilatkoztak róla, az „Az anyaméhben találkoztunk. Nagyon sötét volt. Együtt voltunk egész életünk során.”

Munkájukra nagy hatással volt a Trónok harca, a Stephen King és a Dungeon and Dragons is, ez utóbbi a sorozat szerves részét is képezi, hiszen a fiúk előszeretettel játszanak ezzel a játékkal Mike-ék alagsorában. A filmezés iránti szenvedélyük is egészen korán kezdődött, elmondásuk szerint a rendező szemszögéből nézték a filmeket, egyik kedvencük Tim Burton. Ő rendezte többek között az Ollókezű Edward című filmet, aminek egyik szereplője Winona Ryder a sorozatban is főszerepet kapott, és segített kialakítani a Stranger things víziót.

 

A sztori

A nyolcvanas évek közepén járunk, Hawkins városában, ahol rejtélyes módon nyoma veszik egy kisfiúnak, Willnek. Ezzel egy időben azonban egy rendkívül különös kislány El, vagyis Eleven is feltűnik a színen, akit a bájos Millie Bobby Brown alakít. Azok számára, akik még nem ismerik a sorozatot ennél többet elmondani kifejezetten spoiler veszélyes lenne, ezért csak annyit árulnék el, hogy izgalmas, fordulatos, rejtélyes sorozat, ami garantáltan a képernyőhöz szegez!