Őszre hangolódva

Őszre hangolódva

Október közepe felé hangolódva úgy gondolom, hogy már éppen ideje lenne, hogy elkapjon az őszi hangulat – ugyan eddig nem kifejezetten sokat tettem az ügy érdekében.

Számomra a szeptember és az egyetem kezdete egyáltalán nem azt jelentette, hogy jéé itt az ősz, hanem egyszerűen csak egy újabb probléma volt, aminek a megoldásán aktívan dolgoznom kellett. Most viszont kezdem érezni, hogy visszaszoktam a munka – suli körforgásba, és a dolgok is kezdenek leülepedni, én pedig azon kezdtem el gondolkozni, hogyan is kerülhetnék őszi hangulatba. Az alábbi lista is ennek eredménye képen született meg.

Az első: Hókusz Pókusz!

Számomra a varázslat, a boszorkányok a legkedvencebb témakör, így nem csoda, hogy a halloweeni filmeket egyszerűen imádom! Úgy gondolom, hogy a legklasszikusabb filmek egyike a Hókusz Pókusz, amiben olyan szereplők is feltűnnek, mint Sarah Jessica Parker, Bette Midler és Kathy Najimy. A kiváló sztorin túl örök zöld poénokkal és lenyűgöző jelmezekkel is megörvendezteti a nézőket.

A második: Pumpkin Spice Latte

Még csak láttam, és olvastam arról, hogy ez is létezik, de úgy gondolom, hogy az igazi őszi hangulathoz ez is biztosan hozzájárulhat. Ha pedig tényleg olyan jó, mint amire számítok (légyszi legyél az), akkor esélyes, hogy otthon is próbálkozni fogok vele – és Nektek is megmutatom mi kerekedett ki belőle!

A harmadik: Könyvek, könyvek és könyvek!

A hideg idő közeledtével imádok bekuckózni és olvasni. Ezúttal is kinéztem magam néhány könyvet, amikről úgy gondolom, hogy nem csak szórakoztatóak, de építő jelleggel is bírnak rám. A Top 3-as listámba bekerült Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál, Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán, illetve Linnea Dunne: Lagom – A svéd életstílus, amely kiegyensúlyozottá tesz című könyvei.

A negyedik: Tök faragás

Imádom, ha a kreatív energiáimat felhasználva alkothatok valamit, ami nem csak addig marad meg, ameddig a családom rászabadul ( Itt igen, a sütiket kell érteni), hanem egy kicsit tovább is megőrzi báját. Ilyen a halloween tök is, amit idén igyekszem majd egy kicsit másképpen is feldíszíteni és a csodálatos Pinterest világából újabb és újabb ötleteket meríteni.
Éljen az instant őszi hangulat!

 

Az ötödik: Halloween buli

Ugyan szeretek jelmezbe öltözni és a sminkemmel kísérletezni, ezen a téren még bőven van mit fejlődnöm – De hát éppen ez a halloweeni bulik szépsége, lehet próbálkozni! Mint minden évben, úgy idén is valószínűleg a Pinterestet fogom segítségül hívni, hogy megálmodjam miben és hogyan leszek. Itt is persze vannak ijesztő és bájos halloween buli megoldások is… Ki tudja mi lesz idén?

Varázslatos őszt kívánok mindenkinek!

 

Képek forrása: Pinterest