Öt dolog, amiért menő a királyi család tagjának lenni

Öt dolog, amiért menő a királyi család tagjának lenni

Mostanában nem telik el nap anélkül, hogy ne jelenjen meg cikk a királyi családról: Harry herceg és Meghan Markle közelgő frigyéről, az újszülött Louis hercegről, a Királynőről vagy éppen Mike Tindall immáron egyenes orráról.

A legtöbbször szó esik arról, hogy életüket a kamerák előtt élik, a protokoll pedig szabályozza még azt is, hogyan lépkedjenek, amit viszont gyakran elfelejtünk, hogy mennyire menő dolog a királyi család tagjának lenni.

A korona

Ugyan ma már bárki felvehet egy tiarát, koronát egy-egy jeles alkalom kapcsán, az mégsem adatik meg másnak, hogy akár heti rendszerességgel tűzzenek nagy értékű, történelmi jelentőségű díszeket a hajkoronájukba. Kezdjük mondjuk a Halo tiarával, amit Kate Middleton is viselt az esküvőjén, a remekművet a Cartier készítette 1936-ban az Anyakirálynő részére. Hosszú pályafutásának köszönhetően a Királynő az, akit a legtöbbször láttunk ilyen ékszerben pompázni: a leghíresebbek között van a Burmai rubin tiara vagy a Poltimore tiara.

A nép hercegnője, Diana is számtalan gyönyörű koronát, tiarát viselt élete során, amit újabban Kate-en láthattunk: ilyen volt a Cambridge tiara és Lótusz tiara is.

 

A palota

Minden kislány arról álmodozik, hogy egy kastélyban fog élni, és bár ez a legtöbbünknek nem adatik meg, Charlotte hercegnő, George és Louis herceg életüket a Kensington Palace-ben élik le. Ezen felül gyakori vendégek a világhírű Buckingham Palace-ben, illetve a Sandringham House-ban is, amik a Királynő otthonai.

 

Kevésbé ismert, ugyanakkor gyönyörű épület a Hillsborough Kastély, ami a varázslatos Észak-Írországban található, bár tulajdonképpen nem is egy igazi kastély, hanem egy vidéki ház volt egykoron. Mindközül azonban a legaranyosabb a Kew Palace, ami a Temze partjánál helyezkedik el és szintén egy csodás kert veszi körül.

 

INSPO tipp: Ha Angliába látogatsz fedezd fel a kastélyokat is! Ezen a honlapon tájékozhatsz az árakról és a látogatási időről is: https://www.hrp.org.uk/

A ruhaköltemények

A király család tagjának lenne annyit tesz, hogy a média csak úgy lesi, hogy mikor miben jelensz meg. Ha Kate vagy a gyerekei felvesznek egy ruhadarabot, akkor azt órákon belül elkapkodják az emberek. Nem egy kínos sztori volt arról, hogy vállalkozások kerültek nehéz helyzetbe a hirtelen jött figyelem miatt.

Ha azonban csak arra gondolunk, hogy milyen pompázatos ruhákban jelennek meg az uralkodói család tagjai, mi is hercegnők szeretnénk lenni. Kate menyasszonyi ruhájáról 2011 óra beszélnek heti szinten és már most azt találgatják, hogy Meghan milyen csodában mondja majd ki a boldogító igent.

Érdekes emberek

Ha valaki egy királyi család tagja, az bizony számtalan diplomácia feladatot fog élete során ellátni. Az evőeszközök sorrendjén és a pukedli mélységén túl azonban nem szabad elfelejteni, hogy munkájuk során megannyi érdekes emberrel találkoznak. Legyen szó miniszterelnökökről, sportolókról, művészekről, olyan emberekről, akik kimagaslanak a többiek közül. Tulajdonképpen minden nap egy új kaland, ahol új embereket és helyzeteket ismerhetnek meg, ami valljuk be eléggé csábító!

 

Az identitás

Talán egy kicsit érdekes gondolat, de ha belegondolunk a királyi család és Királynő szerves részét képezik a britek életének. Ha esküvőt tartanak szabad napot kapnak és együtt örülnek, ha királyi sarj születik napokon át várnak, hogy aztán megünnepelhessék. A királyi család már csak azért is nagyon menő, hogy képesek voltak kialakítani, majd fenntartani és megerősíteni ezt a nézőpontot az itt élők szemében.

 

„God save the Queen!”