Mert inspiráció mindenhez kell

#SorozatKedd – Túloldal

#SorozatKedd – Túloldal

Mi másról is szólhatna egy ilyen borongós – havas kedd, mint az ábrándozásról, hogy egy meleg szobában vagyunk, egy pihe-puha takaró alatt és egy szuper sorozatot nézünk? Hadd mutassam be a Túloldal című sci fi sorozatot, hogy este már ne a sorozatok közötti szörföléssel menjen el az idő!

Az ABC sorozata még 2016-ban debütált, és akár IMDB kedvenc is lehetne, miután 7,3-as értékelést kapott az oldalon. A sorozatnak már a második évada dübörög és azok is műr élvezhetik, akik nem szeretnének vagy tudnak angolul mozizni, hiszen a Túloldal már az HBO Go-n magyarul is elérhető. Bár a szinkront sajnos nem tudom agyon dicsérni, itt is tükröződik, hogy ritka, mint a fehér holló, ahol igazán eltalálják, és ott és úgy van a hang illetve maga a karakter, ahogy és ahol annak lennie kell, hogy már-már fel se róható ez a negatívum a készítőknek.

A sztori

Nehéz megmondani, hogy jó vagy már túl sok az alap, amire a sorozat épít, ezért rátok bízom, hogy ezt eldöntsétek, nekem bevallom tetszett a gondolat, hogy a főszereplő Holden 12 év után ébred fel egy kómából és egy számára teljesen különös világban találja magát.

Az első része elején a nyolcvanas években találjuk magunkat, ahol az éppen tinédzserkorba lépő fiú motorral menekül a helyi „nagy menő” srác elől, amikor balesetet szenved az erdő közepén és kómába esik. Ezután egy nagyobb ugrás következik és a már felnőtt férfi ébredezik egy kórházi ágyban, hogy aztán sokkosan vegye tudomásul, hogy élete felét tudattalan állapotban töltse.

Hamar kiderül, hogy Holden nem véletlenül került kómába és valójában nagyon különleges képességekkel rendelkezik. Ezeket pedig ismét meg kell tanulnia használni, ezúttal a valóvilágban, mielőtt még „elkapnák a rossz fiúk”. Mert, hogy természetesen itt sem könyékig tejfel az élet és egy bizonyos társág szeretné az oldalán tudni Holdent.

 

IMDB kritikák

Az értékelő portálon szerintem teljesen jogosan sokan sci-finek, misztikus történetnek álcázott tini drámaként utalnak rá, vagy a Stranger Things langyos újragondolásaként emlegetik, ami nekem is többször eszembe jutott. Persze sokan utaltak rá úgy, mint egy szuper „binge watch” sorozat, tehát az olyan, amit leülsz és addig nézed egy helyben, ameddig még van mit nézni, így nehezebb is igazságot tenni.

Tény ami tény, hogy a Túloldal érdekes sorozat, sok titokkal és rejtéllyel, ami kapott hideget és meleget is, nekem viszont nagyon tetszett. A szereplők viszonylag ismeretlenek, de nagyon szerethetőek, könnyen lehet velük azonosulni.

 

Nézzétek meg Ti is!