Mert inspiráció mindenhez kell

Sztárom a párom – bújócska a színes házak között

Sztárom a párom – bújócska a színes házak között

Nem hazudok, ha azt állítom, hogy beszippantott a nagyvárosi élet. A célzott, szombati városnézéseket, céltalan séták, boltozások, különböző szórakozási lehetőségek váltották fel. De ennek ellenére, bár kicsit megkésve, igyekszem megosztani az elmúlt pár hétvége látványosságait, és fényképeimet, élményeimet, többek között Notting Hill utcáit, ami a Sztárom a párom c. filmből lehet ismerős.

Néhány hete London utcáit is elérte a tavasz. Bár azt hinnétek, hogy ez továbbra is csendes esőzést jelent, nem. Gyönyörű napsütést, erős széllel. A jó időt köszöntve egy kellemes piknikkel indítottuk a napot a Kensington Park zöld fűtengerén elterülve. Egy kis napfény mindenkit azonnal kicsalogat a tiszta levegőre, így a széllel dacolva is, remek lehetőségeket nyílnak meg a bátorkodó városnézők előtt.

Notting Hill és a Sztárom a párom

Elhagyva a park nyújtotta kikapcsolódást, a híres-neves színes házak felé vettük az irányt, azaz Notting Hill apró utcái következtek. Nem véletlenül csenghet ismerősen a név, hiszen a Sztárom a párom c. film eredeti neve ez, mert itt tér be Julia Roberts Hugh Grant apró könyvesboltjába. Bár a film helyszíneit nem kerestem fel, mégis kihagyhatatlan élményt nyújtanak a gyönyörű színes falak sokaságai. Talán éppen az ámulatom miatt nem tudtam annyi jó minőségű képet csinálni ezekről az épületekről.

Primrose Hill

A nap megkoronázására nem is lehetett volna jobb ötlet, mint felmenni Primrose Hill legmagasabb dombjára, ahonnan a legcsodálatosabb látványban részesülhetünk egy kis hegymászás után. A táv nem vészes, nem meredek, még egy hosszú nap után is könnyedén feltrappoltunk a dombocskára, melynek tövében terül el London. A látvány már önmagában is lenyűgözően szemet gyönyörködtető, de a lemenő nap rózsaszínre fénye még elképesztőbbé tette.

Cikk: Londoner

Kép: Londoner